2014-01-23 15:11:57• hírek • Kocsis Zoltán

Két napja Szatmárnémetié a Filharmónia

„Az embereknek tudniuk kell, hogy a Filharmónia elveszítése Ilyés Gyula rovására írható", jelentette ki dörgedelemesen Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere még 2013 január 21-én. Szinte napra pontosan egy évvel később viszont már nagyot változott a világ: „Köszönöm Ilyés Gyula egykori polgármesternek, hogy pert indított a Filharmónia visszaszerzéséért", mondta Coica csütörtök déli sajtótájékoztatóján.

„Amikor a Pannónia épületét privatizálták, akkor, valószínűleg figyelmetlenségből, nem tisztázták a Filharmónia épületének helyzetét", mondta a polgármester. A városi tanács 2011 novemberében szerette volna telekkönyvezni az épületet, ám a döntést bíróságon támadta meg a prefektúra.

A per csak 2013 őszének elején zárult le: a polgármesteri hivatal október 24-én adott ki közleményt, mondván: a nagyváradi Táblabíróság végleges és jogerős döntése alapján az épületrész Szatmárnémeti városának tulajdona. Coica bejelentése szerint pedig két napja sikerült telekkönyvezni az épületrészt, így az visszavonhatatlanul az önkormányzat tulajdona.

„Nagyon örülök, hogy rendeződött végre a helyzet, a filharmónia pedig visszakerült a város tulajdonába. Más azonban nem változott: ezentúl is igyekszünk becsülettel képviselni városunkat és megyénket a nagyvilágban", mondta Fátyol Rudolf, a Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója.

Újévi koncert a filharmóniában

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: